Τρόποι και μέσα παγετοπροστασίας των οπωρώνων - Αντιπαγετική προστασία καρποφόρων δέντρων - Παγοπροστασία φυτών - Προστασία καλλιεργειών από τον παγετό


 

Μέτρα παγετοπροστασίας των οπωρώνων - Αντιπαγετική προστασία - Παγοπροστασία - Προστασία από παγετό

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται όλοι οι βασικοί τρόποι και τα μέσα αντιμετώπισης-περιορισμού των ζημιών που μπορεί να προκαλέσουν οι παγετοί (θερμοκρασίες υπό το μηδέν) στα φυτά, με έμφαση στα καρποφόρα δέντρα.
Τα περισσότερα από τα μέτρα προστασίας είναι προληπτικά (παθητικά), που λαμβάνονται δηλαδή από τη σύσταση-εγκατάσταση μιας δενδροκομικής εκμετάλλευσης μέχρι και μία ή δύο ημέρες πριν από έναν αναμενόμενο-προβλεπόμενο παγετό. Ορισμένα, ωστόσο, άμεσα (ενεργητικά) μέτρα αφορούν στην ενεργοποίηση προεγκατεστημένων συστημάτων (κατάλληλου συστήματος άρδευσης, ανεμομίκτη κτλ.) κατά τις ώρες που προηγούνται της έλευσης του παγετού αλλά και κατά τη διάρκεια που συμβαίνει ο παγετός.



Αναλυτικότερες πληροφορίες για την αντιπαγετική προστασία των καλλιεργειών:


Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.


Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ