Λίπανση δέντρων εσπεριδοειδών (πορτοκαλιάς, λεμονιάς, μανταρινιάς, γκρέιπφρουτ)


Λίπανση εσπεριδοειδών (πορτοκαλιάς, λεμονιάς, μανταρινιάς, γκρέιπφρουτ)

Τα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, λεμονιά, μανταρινιά, γκρέιπφρουτ, κτλ.) χαρακτηρίζονται από πολλές φάσεις αύξησης-ανάπτυξης ετησίως. Μεταξύ άλλων, πολλά κύματα βλάστησης (κυριότερα αυτά της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου), πολλά κύματα αύξησης της ρίζας (κυριότερα αυτά της άνοιξης και του φθινοπώρου), και ... δεν πρέπει να ξεχνάμε τα στάδια διαφοροποίησης των οφθαλμών, της άνθησης, της καρπόδεσης, της αύξησης του καρπού και της ωρίμανσης των καρπών. Σε όλα τα παραπάνω στάδια υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία 
(άζωτο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο κτλ) που πρέπει να καλύπτονται πλήρως προκειμένου τα δέντρα να αυξάνονται και να αναπτύσσονται ικανοποιητικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τις ανάγκες των εσπεριδοειδών σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία (άζωτο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο κτλ), τις συνιστώμενες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων και κατ' επέκταση λιπασμάτων που πρέπει να εφαρμόζονται κατά δέντρο ή ανά έκταση εσπεριδοειδεώνα ανά έτος, καθώς και απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως για το πώς, το πότε και με ποιους τρόπους εφαρμόζονται τα διάφορα λιπάσματα.


Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.


Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ