Επίδραση του κλίματος σε χαρακτηριστικά δέντρων και καρπών εσπεριδοειδών


Παρουσίαση πληροφοριών σχετικά με την επίδραση κλιματικών παραμέτρων, κυρίως της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας της ατμόσφαιρας, σε μορφολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών και των δέντρων των εσπεριδοειδών, όπως της πορτοκαλιάς, της μανταρινιάς, της λεμονιάς και του γκρέιπφρουτ.

Επίδραση του κλίματος σε χαρακτηριστικά δέντρων και καρπών εσπεριδοειδών


Μάθετε, λοιπόν, πώς οι επικρατούσες περιβαλλοντικές συνθήκες στην περιοχή καλλιέργειας των εσπεριδοειδών είναι δυνατό να επηρεάσουν:
  • Το σχήμα και μέγεθος δέντρων και την εποχή άνθισης,
  • Το μέγεθος και το σχήμα των καρπών,
  • Τα χαρακτηριστικά της φλούδας των καρπών (χρώμα, τραχύτητα, χρώμα), και
  • Την περίοδο ωρίμανσης των καρπών, τη χυμοπεριεκτικότητά τους καθώς και τον χρωματισμό του εσωτερικού τους και κατ' επέκταση του χυμού τους.
Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, ερωτήματα θα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί!


Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.


Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ