Αραίωμα καρπών εσπεριδοειδών (μανταρινιάς, πορτοκαλιάς, γκρέιπφρουτ, λεμονιάς)


Το αραίωμα των καρπών των εσπεριδοειδών είναι μια καλλιεργητική τεχνική, συμπληρωματική του κλαδέματος των δέντρων, που αποσκοπεί στην επίτευξη ισόρροπης κατανομής των διαθέσιμων θρεπτικών ουσιών, μεταξύ της αναπτυσσόμενης βλάστησης και των αναπτυσσόμενων καρπών.

Στα εσπεριδοειδή η τεχνική του αραιώματος των καρπών εφαρμόζεται μόνο σε ορισμένες ποικιλίες και σε αυτές υπό προϋποθέσεις, π.χ. σε περίπτωση υπερβολικής καρπόδεσης ποικιλιών νωπής κατανάλωσης που έχουν ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον (λόγω εποχής ωρίμανσης – πολύ πρώιμες ή πολύ όψιμες κτλ).


Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για το πώς και πότε εφαρμόζεται το αραίωμα των καρπών στα εσπεριδοειδή θα βρείτε στο υλικό που ακολουθεί!


Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί.

Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.


Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ