Μπόλιασμα συκιάς - Κέντρωμα συκιάς * Μπολιάσματα (εμβολιασμοί) δέντρων


Το μπόλιασμα συκιάς αποτελεί αντικείμενο επίδειξης στο παρακάτω βίντεο.  Στο βίντεο παρουσιάζεται αναλυτικά το μπόλιασμα της συκιάς (εμβολιασμός συκιάς) με εφαρμογή της τεχνικής του υπόφλοιου εγκεντρισμού (κέντρωμα με καλέμι, μπόλιασμα με καλέμι, μπόλιασμα με παλούκια, κέντρωμα με παλούκια, εμβολιασμός με παλούκια) που έγινε σε δέντρο με σκοπό την αλλαγή ποικιλίας.

Μπόλιασμα συκιάς - Κέντρωμα συκιάς * Μπολιάσματα (εμβολιασμοί) δέντρων

Ο εμβολιασμός έγινε το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου (θερινό μπόλιασμα, αυγουστιάτικο μπόλιασμα, καλοκαιρινό μπόλιασμα). Στη αρχή του βίντεο υπάρχει μια σύντομη περίληψη της διαδικασίας μπολιάσματος αλλά και της εξέλιξής του δέντρου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μετά τον εμβολιασμό του. Επίσης, στο τέλος του βίντεο παρουσιάζεται με περισσότερη λεπτομέρεια το αποτέλεσμα του μπολιάσματος (επιτυχής συγκόλληση υποκειμένου και εμβολίων - στα έξι εμβόλια που εφαρμόστηκαν έπιασαν τα πέντε) και η εξέλιξη των εμβολιοφόρων βλαστών (κεντραδιών, μπολιών, εμβολίων) μέχρι την ανακατασκευή και την επανακαρποφορία του δέντρου.


Δείτε επίσης: Μπόλιασμα μικρού δέντρου (σπορόφυτου) συκιάς με σφηνοειδή ή ημιμαγιόρκιο εμβολιασμό - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.


Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ