Εμβολιασμός-Μπόλιασμα με τη *Μέθοδο Ι (Γιώτα)* - Μια παραλλαγή του ΠΛΑΚΙΤΗ εμβολιασμού - Μπόλιασμα με "ΦΟΛΑ"


Μέθοδος ενοφθαλμισμού τύπου Ι (Γιώτα): Οδηγός βήμα-βήμα!

Η μέθοδος αυτή είναι μια παραλλαγή της γνωστής τεχνικής του ΠΛΑΚΙΤΗ εμβολιασμού (Μπόλιασμα με φόλα). Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται κατά προτίμηση στις περιπτώσεις των ειδών που έχουν παχύ φλοιό, ιδιαίτερα όταν τη στιγμή του μπολιάσματος το πάχος του φλοιού του υποκειμένου είναι μεγαλύτερο από το πάχους του φλοιού του εμβολίου. Συνηθίζεται, λοιπόν, σε είδη όπως η ελιά, η καρυδιά, το πεκάν, και όπου αλλού κριθεί ότι κατά τη στιγμή του μπολιάσματος υπάρχει σημαντική διαφορά πάχους στο φλοιό που περιβάλλει τον οφθαλμό-μάτι που θα μεταφερθεί και αυτού του φυτού υποκειμένου που θα εμβολιάσουμε και επομένως θα δεχθεί-θα τοποθετήσουμε το εμβόλιο.

Προϋπόθεση εφαρμογής της τεχνικής αυτής, που κατ' επέκταση καθορίζει και την περίοδο ή τις περιόδους εφαρμογής της, είναι η εύκολη αποκόλληση του φλοιού από το ξύλο τόσο στον εμβολιοφόρο βλαστό (βλαστό εμβλολιοληψίας) όσο και στο υποκείμενο, δηλαδή την περίοδο που τα κάμβια υποκειμένου και εμβολίου είναι ενεργά.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω βίντεο φτιάχτηκε με τρόπο και σκοπό να γίνει επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνικής μπολιάσματος. Για την καλύτερη παρουσίαση των απαιτούμενων τομών και λοιπών ενεργειών, αφαιρέθηκαν όλα τα φύλλα του φυτού-υποκειμένου.


Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.


Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ